Tradičně pestrou nabídku připravili v Domě dětí a mládeže v Náměšti nad Oslavou. „Nechceme, aby děti musely sedět doma," řekl ředitel DDM Petr Krátký. Už tento pátek mohou školáci vyrazit na florbalový turnaj do Základní školy Husova. V dalších dnech je čeká například turnaj v šipkách nebo stolním tenise, keramická dílna i rychlokurz vaření. Podívají se však i mimo DDM. „Ve středu je připraven zájezd do Wikylandu. To je tradičně oblíbená záležitost. Každoročně s námi jezdí kolem čtyř desítek dětí. A v pondělí máme nachystány hry na zahradě. V případě špatného počasí se přesuneme do klubovny DDM," popsal Krátký. Zajímavým zpestřením týdenního programu budou hry na X-boxu. „Je to novinka. Využijeme oblíbenost dětí pro IT technologie, ale zároveň se u toho musí hýbat," vysvětlil ředitel.

Řadu zajímavých aktivit nachystali také v třebíčském DDM. Vše odstartuje již tento pátek Pohádkovým dnem, na který v neděli naváže tradiční maškarní rej s názvem Z pohádky do pohádky. Ten se uskuteční od půl třetí odpoledne v Domě zahrádkářů ve Švabinského ulici. Pro děti bude krom spousty tance připravena také bohatá tombola. Konec je naplánován na pátou hodinu odpolední. Nabitý program bude pokračovat celý příští týden. V pondělí si mohou děti přijít zahrát deskové hry, v úterý naglazovat hrníček, ve středu vyrobit magnetku zvířátka fimo technikou, ve čtvrtek létající talíř v papírové dílně a na pátek je nachystán turnaj ve stolním tenise. Kdo se jej chce zúčastnit, musí dorazit mezi devátou a půl desátou dopoledne kvůli zápisu účastníků turnaje. Všechny programy budou probíhat mezi devátou ranní a jednou hodinou odpolední a děti by neměly zapomenout na přezůvky.

Na děti nemyslí pouze v domech dětí a mládeže. Zajímavou akci pro ně připravili také na lodi Horácko. Ta vyráží o víkendu na další zimní plavbu po Dalešické přehradě. „Každý kdo přijde se svým pololetním vysvědčením, popluje zdarma," informoval provozovatel lodi Horácko Milan Jahoda. Loď vyplouvá od přístaviště v Kramolíně v neděli v jednu hodinu po poledni.

Akce o jarních prázdninách

DDM Náměšť nad Oslavou

Pondělí 2. února, 9-11 hod.

Turnaj v šipkách

Prázdninový turnaj v šipkách. Přijďte si zaházet, do terče se trefí každý a ti nejlepší budou odměněni.

Pondělí 2. února, 14-16 hod.

Hry na zahradě

Přijďte si na zahradu trošku protáhnout tělo. Zahrajeme si několik táborových her. V případě špatného počasí využijeme klubovnu.

Pondělí 2. února, 17.30-19 hod. v sokolovně.

Stolní tenis

Zájemci o stolní tenis mohou přijít do sokolovny, kde pro ně bude nachystán dostatečný počet stolů na pinec. Specialitou bude turnaj v kolotoči. S sebou pálku a sportovní obuv!

Úterý 3. února, 9-11 hod.

Keramická dílna

Pojďte si hrát. Toto dopoledne jarní prázdniny zpříjemní vyrábění jarní dekorace květináč zdobený glazurou. Cena: 50 Kč

Úterý 3. února, 14-16 hod.

X BOX soutěže

Přijďte si zasoutěžit v aktivitách Adventures na X-Boxu do DDM. Můžete zde vyzkoušet počítačovou hru, při které se pořádně zapotíte.

Středa 4. února

Zájezd do Wikylandu

Odjezd v 9.30 z autobusového nádraží, návrat v cca 15.00 hod.

Přihlášky předem v DDM!

Čtvrtek 5. února, 9-11 hod.

Prázdninové vaření

Kdo se chce naučit uvařit nějakou „mňamku". Cena: 20 Kč

Čtvrtek 5. února, 14-16 hod.

Stolní fotbálek

Turnaj ve stolním fotbálku.

DDM Třebíč

Pátek 30. ledna, 9.00 13.00

Pohádkový den Den plný pohádek, her, cvičení a tancování.

Neděle 1. března, 14.30 17.00

Z pohádky do pohádky

Tradiční maškarní rej v Domě zahrádkářů ve Švabinského ulici.

Pondělí 2. února, 9.00 13.00

Deskové hry

Ubongo, Hexeto, Dostiky…

Úterý 3. února, 9.00 13.00

Keramika

Přijďte si naglazovat hrníček technikou mřížkování.

Středa 4. února, 9.00 13.00

Fimo

Vyrobte si magnetky zvířátka touto technikou.

Čtvrtek 5. února, 9.00 13.00

Papírová dílna

Výroba létajících talířů a jiné papírové hrátky.

Pátek 6. února, 9.00 13.00

Turnaj ve stolním tenise

9.00 9.30 zápis účastníků.

Dalešická přehrada

Neděle 1. února, 13.00

Palvba Lodí Horácko

Každý kdo přijde se svým vysvědčením, popluje zdarma.