Dnes je 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela.
  • fotoinfo
  • Krásná duha, která se objevila dnes v podvečer na jižní straně Třebíče.
  • První poslové jara v jedné borovinské zahradě pod výpadovkou na Okříšky.
  • Dnešní západ Slunce z rozhledny na Pekelném kopci.
  • V třebíčském Fóru začala 11. února tradiční výstava Stavíme, bydlíme. Navštívit ji můžete ještě 12. února do 17 hodin.
  • Zítra to bude měsíc, co je rozhledna na Pekelném kopci oficiálně otevřena. Už jste se rozhlédli?

Simona Stašová děkovala divákům, že do divadla přišli i v této době

KULTURA - JAKÉ TO BYLO - 1. 9. 2020

Simona Stašová děkuje třebíčským diváků. Vzadu Čestmír Gebouský, který ztvárnil roli Jima.
Simona Stašová děkuje třebíčským diváků. Vzadu Čestmír Gebouský, který ztvárnil roli Jima.
foto: Milan Krčmář
Andrea Daňková excelovala v roli Eviny dcery Polly. Na snímku jí ke skvělému výkonu blahopřeje organizátorka dnešního představení Ivana Řídká.

Třebíč viděla divadelní představení o tom, že dcera může být dospělejší než matka.


Příběh tří kamarádů, kteří jsou dospělí věkem, nikoli však svým chováním – a jedné sedmnáctileté dívky, která naopak dokáže přemýšlet dopředu, mít nějaké cíle a jít si za nimi. Právě o tom dnes vyprávělo divadelní představení „Drobečky z perníku“ amerického autora Neila Simona, v němž v třebíčském Národním domě excelovala Simona Stašová.

Ta za svou roli vyléčené(?) alkoholičky Evy Mearové získala Cenu Thálie. Někdejší zpěvačka sice miluje zábavu, večírky s přáteli a je plná lásky ke každému chlapovi, zodpovědně se však chovat nedokáže. Na jevišti se tak střídají komediální skeče s téměř tragickými, v nichž se lituje a žehrá na osud – k čemuž jí přispívá její kamarádka Toby, věčně si namlouvající, že je stále mladá a krásná, a homosexuální kamarád Jim, zkrachovalý herec, jehož vykopnou i z toho nejhoršího štěku. Do toho se občas mihne zpěvák Lou, který je o hezkých pár let mladší než Eva a který nikdy neměl vlastní střechu nad hlavou, zato má plno plánů, jak svými písněmi dobude svět a také Evu samotnou. A nesmí chybět ani dvacetiletý hispánský hejsek, kterého třiačtyřicetiletá Eva dovede během chvíle téměř dokonale svést.

Kdyby nebylo Eviny dcery Polly v brilantním podání Andrey Daňkové, vlastně by na jevišti nebyl nikdo, kdo by tuto povedenou partu z mokré čtvrti dokázal ukočírovat. Simona Stašová s Andreou Daňkovou se skvěle doplňují a divák se skvěle baví zejména ve chvílích, kdy si obě vymění tradiční role – je to sedmnáctiletá dcera, která obvolává kdekoho a strachuje se o matku, toulající se po nocích, natolik, že kvůli tomu oka nezamhouří.

 

Představení pražské Agentury HARLEKÝN V. Hanzlíčka do Třebíče zavítalo díky agentuře KulturTOP Ivany Řídké. Hrálo se 1. září 2020, tedy přesně v den, kdy opět začala platit zvýšená hygienická opatření, a diváci tedy celý večer museli strávit v rouškách. To nenechala bez povšimnutí Simona Stašová, která si se svými kolegy za skvělé výkony vysloužila aplaus vestoje. Krásným gestem ztišila rozjásaný dav a za všechny herce poděkovala: „Velice si vážíme toho, že jste se na nás přišli podívat i v této době. Moc vám všem děkujeme.“

 

A Třebíč děkuje Simoně Stašové, Andree Daňkové, Čestmíru Gebouskému, Heleně Karochové, Filipu Cílovi a Vojtěchu Záveskému, že do Třebíče zavítali. Protože i pro herce je současná doba velice náročná a nejistá. Svědčí o tom koneckonců i fakt, že dnešní představení bylo odloženo z 15. května, kdy byly divadelní sály kvůli koronavirové pandemii zcela uzavřeny. Věřme, že podobná situace se již opakovat nebude.

 


Autor: Milan Krčmář

Publikoval: -mk-

Čtěte také

Facebook Twitter g+ Youtube Třebíčsko
Kam vyrazit... DNES ZÍTRA
Nejnovější Nejčtenější

Třebíčský objektiv - první třebíčský e-zine.
Internetový magazín pro Třebíč, region Třebíčsko a Kraj Vysočina.

Publikování nebo další šíření obsahu serveru objektiv.trebicsko.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
Příspěvky v sekci "Od Vás" nevyjadřují názor redakce, jejich obsah není upravován.

Copyright © Třebíčský objektiv 1998 - 2024

Webdesign Málek


×

Váš prohlížeč blokuje reklamu

Vážený uživateli, jelikož jste naším pravidelným návštěvníkem, zvažte prosím vypnutí AdBlocku na této doméně.
Příjmy z reklamy nám umožňují nabízet čtenářům obsah zdarma.

V horním panelu prohlížeče klikněte na ikonku ruky na červeném pozadí a zvolte
“Nespouštět na stránkách na této doméně”. Děkujeme!

TOPlist