Dnes je 3. května 2024, svátek má Alexej, zítra Květoslav.
  • fotoinfo
  • Krásná duha, která se objevila dnes v podvečer na jižní straně Třebíče.
  • První poslové jara v jedné borovinské zahradě pod výpadovkou na Okříšky.
  • Dnešní západ Slunce z rozhledny na Pekelném kopci.
  • V třebíčském Fóru začala 11. února tradiční výstava Stavíme, bydlíme. Navštívit ji můžete ještě 12. února do 17 hodin.
  • Zítra to bude měsíc, co je rozhledna na Pekelném kopci oficiálně otevřena. Už jste se rozhlédli?

Mladí třebíčští číšníci vezou z Nitry zlato, kuchaři bronz

ZPRÁVY - Z TŘEBÍČE - 26. 3. 2015

Mladí třebíčští kuchaři na Gastrofestivalu v Nitře.
Mladí třebíčští kuchaři na Gastrofestivalu v Nitře.
foto: archiv Kraje Vysočina

Čtveřice studentů OA a HŠ Třebíč bodovala na Gastrofestivalu ve slovenské Nitře. Příprava na tuto mezinárodní akci jim zabrala několik měsíců.


Třebíč / Nitra - Družstvo čtyř studentů Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč společně se svými kolegy z Hotelové školy Ostrava se tento týden vypravilo na Slovensko, kde v Nitře reprezentuje Českou republiku na tamním mezinárodním Gastrofestivalu. A jejich mnohaměsíční příprava rozhodně nevešla vniveč. Zatímco mladí třebíčští kuchaři získali za své pochoutky bronz, číšníci byli za svůj perfektní servis dokonce oceněni zlatem!
„Inspirací pro přípravu oceněného menu bylo v případě nejen třebíčského družstva mistrovství světa ve fotbale. Tématika kopané se během soutěže skloňovala na každém kroku. Celé snažení se neslo v duchu slov britského šéfkuchaře Gordona Ramsay, který se nechal slyšet, že vaření je jako fotbal. Není to práce, je to vášeň. Když se v ní stanete dobří, je to práce snů,“ sdělila Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, která tým na místo doprovázela.
Gastrofestival letos slaví již svůj osmý ročník. Tentokrát na něj zamířily týmy ze Slovenska, České republiky, Maďarska, Francie a Chorvatska. Každé družstvo se skládá ze dvou kuchařů a dvou číšníků. Každá dvojice kuchařů dostane tři hodiny na přípravu tříchodového menu podle konkrétního zadání, přičemž letos se všechny celky musely poprat se zpracováním tří druhů masa, jehož chuť poté hodnotili profesionální šéfkuchaři a majitelé restaurací. Číšníky pak sleduje dvojice komisařů, která hodnotí jejich obratnost, zručnost při servírování a jistotu při komunikaci s hostem.

Třebíčští studenti své trofeje přivezou domů koncem tohoto týdne a vystaví je na čestném místě v budově školy. Ocenění na Gastrofestivalu dokládá, že třebíčská "hotelovka" vychovává opravdové profesionály ve svém oboru.


Autor: Milan Krčmář (s využitím tiskové zprávy Kraje Vysočina)

Publikoval: -mk-

Čtěte také

Facebook Twitter g+ Youtube Třebíčsko
Kam vyrazit... DNES ZÍTRA
Nejnovější Nejčtenější

Třebíčský objektiv - první třebíčský e-zine.
Internetový magazín pro Třebíč, region Třebíčsko a Kraj Vysočina.

Publikování nebo další šíření obsahu serveru objektiv.trebicsko.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
Příspěvky v sekci "Od Vás" nevyjadřují názor redakce, jejich obsah není upravován.

Copyright © Třebíčský objektiv 1998 - 2024

Webdesign Málek


×

Váš prohlížeč blokuje reklamu

Vážený uživateli, jelikož jste naším pravidelným návštěvníkem, zvažte prosím vypnutí AdBlocku na této doméně.
Příjmy z reklamy nám umožňují nabízet čtenářům obsah zdarma.

V horním panelu prohlížeče klikněte na ikonku ruky na červeném pozadí a zvolte
“Nespouštět na stránkách na této doméně”. Děkujeme!

TOPlist